martedì 20 ottobre 2020

BOOK FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT GIANCARLO PASTORE

  https://www.amazon.com/dp/B08LBS1VWJ












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A colossal book of the catering industry It examines and elaborates the budget and the o management control giving a great space to the restaurant, bar, kitchen organization, to the Food cost and beverage cost.Gastronomic translator in five languages. Revpash calculation, revpar presences, Revpasf, Revpath, Net rev par, Costs month bkf, PROFITABILITY INDICATORS, R.O.E., E.B.I.T., E.B.I.T.D.A.Procedures manuals for all departments.Empathy your brand? The food & beverage manager _ the hotel is divided into departments (dpt), subdivision of revenues / revenues by dpt f. & B departments. & related costs job description_ the interview for a job _ how to interview the candidate curriculum vitae & self marketing _ motivation, percentages & calculation _ discounts _ metric exercises_ performance _ revpash _ revpar presences calculation _revpasf_ revpath _ net rev par _ monthly costs bkf profitability indicators _ roe _ e.b.i.t. _ e.b.i.t.d.a. tax tax levy _ direct taxes and indirect taxes meaningtaxable amount _company - company budget _ forecast _ management control (cdg) _ analysisthe budget is more than a simple forecast _ budget forecast budget gd htl royal example _ creating a budget mapping rooms division gd htl royalbudget potential revenue rooms division gd htl royalbudget attendance / rooms & percentagesmarket segmentationrevenue / production metrics budget rooms division gd htl royal budget rooms divisiongd htl royal commissions%mktg terms costs budget rooms division gd htl royal costs rooms division dpt goal…yes mancase history rooms division dptorganization chart & costsfear & angerfood & beverage dpt budget f & b dpt revenuestatisticsf & b dpt costs budget example f & b dpt costs cost segments divided by departmentsexample forecastpersonnel costsf & b dpt labor cost example analysis personnel costs dpt f & b labor cost example bar bvg budget example bvg coffee + the-tea breakexample bvg open space bistrot + rst milanoexample kitchen food rst milanoexample kitchen food "open space" bistro example kitchen food bnqexamples kitchen food served at the barexample kitchen food room serviceexample kitchen food + bvg breakfastexample linen rental f & b dptexample f & b dpt mappingexample york scalep & l calculation / analysis gd htl royalp & lcalculation report gd htl royalb.e.p. Rooms divisionPareto’s principlePareto’s diagramintelligentsia barcocktail beverage cost example professional figures and equipmentinternal marketingterms at the barlong drinks & cocktail ingredients & ingredients portioning alcohol content & portioningIrish Coffeewhere we serve thembeerbeer and diet: we count caloriesmalt: cereals germinated in water and then dried and roasted.yeast: low and high fermentation


giovedì 8 ottobre 2020

OFFICINA HOTEL MEMORY



UN RITORNO AL PASSATO CON GLI ALLIEVI DI CIPAS ™. Dedicato agli allievi ed ex-allievi di CIPAS™ e a tutti coloro che desiderano, essere sempre pronti ed efficienti nel lavoro con il pubblico ma anche nella stesura del marketing, budget, proiezioni, costi, ricavi, punto di pareggio per l'ottimizzazione della gestione, controllo di gestione hôtel, e ancora G.O.P., Piano dei conti, R.O.E. (Return on Equity), R.O.I. (Return on Investment, R.O.A. (Return on Assets), nella stipulazione di contratti, nella preparazione di eventi importanti. Indici valutazioni & coefficienti, percentuali !!!!, Business plan, RevPar, Food cost, H.A.C.C.P. Esempi di manuali di procedure: Ricevimento, Sala ristorante, Sommelier, Cucina. Body language, motivare i collaboratori dell'hôtel e risorse umane.Si tratta di un prezioso vademecum per chiunque e a qualsiasi livello si occupi di hotellerie, ma è di grande interesse anche per i non addetti, ricco di informazioni, regole e piccoli segreti che regalano quell'impalpabile sensazione del sentirsi a casa in un albergo o in un ristorante.Giancarlo Pastore, comunicatore e giornalista, dedica questo suo libro ai suoi allievi della CIPAS ™. (Consulenza e formazione alberghiera manageriale) con sede a Stresa, ma il risultato è una lettura godibilissima per tutti noi del villaggio globale.E tanto altro ancora. Buona lettura.










 

martedì 21 aprile 2020

FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT NO YES MAN

https://www.cipas.info/foodebeveragemanagement.asp

HARDBOOK   FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT

Un testo colossal 502 pagine in formato A4 -

ISBN 9788890464164     ISBN-A 10.978.88904641/64


TITOLO:  FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT  
SOTTOTITOLO: NO YES MAN


Dimensioni (mm) altezza 297 larghezza 210 Formato cartaceo 4°  
Numero pagine 502 BN
Numero pagine a colori 2
Carta per interno 100 grammi Bianca FSC
SPESSORE 35 mm 
Peso 1.650 g
Legatura
Copertina Cartonata rigida Spessore 2,2 mm con capitello
Copertina plastifica lucida
Allestimento mediante brossura gracata e fresata con colle polimeriche
Titoli in oro

261.553     parole
1.425.904   caratteri
43.825     paragrafi
69.219     righe